Webshop készítés ára 2024-ben.

A webshop készítés ára minden évben emelkedik. Nyilván ennek vannak egyértelmű, és kevésbé egyértelmű előzményei. Van aki nagyobb áremelést, van aki kisebbet iktat be egyes években. Jó, tudom, ez így nesze semmi fogd meg jól. Az alábbi cikkben bővebben kitérek a webshop készítés árára 2024-es évre vetítve.

Részben Te határozod meg a webshop készítés árát.

Szinte minden webdesignernek megvannak az árai. Arról már beszéltem másik cikkben (ITT) hogy mi a különbség egy freelancer vagy egy full team között. Ezt most nem szeretném újra leírni. Viszont az árak, amiket a webdesigner szab, egy kiindulási ár. Nagyjából mindenki azt veszi alapul, amennyiért Ő szokott webshopokat készíteni, itt talán egyfajta átlag alkotja az ár origóját. Sokan elfelejtik, hogy ha pl ki van írva, hogy 200 ezer forinttól elérhető a webshop készítés szolgáltatása, az nem azt jelenti, hogy egyből kapunk toronyórát lánccal. Meg kell határozni, hogy mennyi termék lesz, milyen funkciók legyenek, mik legyenek az alapvető szempontok tervezésnél, ki kell építeni az arculatot (hova tovább a Brandet), stb. Ezeket az infókat Te, mint megrendelő szállítod. Nyilván minél több “dolgot” kérsz annál drágábbra nyúlik a webshop készítés ára is.

Így nem lehet annyira meglepő, hogy egy pár termékes webshop, alap funkciókkal kijön 200 ezerből, még egy nagyon sok termékes, minden extra funkcióval ellátott webshop 400 ezer alatt se akar megállni. Persze, most mondhatnád, hogy mi ezen ennyi? Én saját magamból indulok ki. Több, mint 18 éves tapasztalatom alatt (ebből több, mint 7 éve fut a PixelBay) kialakult, hogy relatív gyorsan össze tudom rakni a webáruházat, minden kért funkcióval. Ezáltal, bár óradíjban számolok, mégis belátható lesz az összeg, és nem akarom elvenni és eladni a veséd. Mondhatni, hogy a rutin meg az évek, segítenek neked abban hogy ne költs annyit, mint egy kezdő webdesigner esetén. 🙂 (nem fikázom a kezdőket, én is voltam, nyugi).

Ezt értem, de miért ugrik ennyire a webshop készítés ára?

Igen, ez egy jó kérdés. Sok dolog befolyásolja. Egyrészt azonnal mondhatni hogy 2023-től az infláció és ezáltal minden ami megélhetés elszállt a földről… Nyilván a webdesignernek is meg kell élnie. De ez gondolom annyira nem meglepő. A másik dolog, hogy az áremelkedés minden olyan szolgáltatóra, és szolgáltatásra, partnerre kihatott mellyel az adott webdesigner is kapcsolatban áll. A webshop készítés ára tehát nem egyszerű hasraütéses döntés. Ha az én partnerem megemeli a tárhelyek éves díját akkor nekem is ezt kell kommunikálnom, ha azok a scriptek, bővítmények, pro termékek melyeket használok szintén emelkednek, akkor nekem is emelnem kell.

De nézhetem csak azt, hogy anno amikor én Billingoékhoz beregeltem, 7000 Ft körül volt az éves díj… most pedig több, mint 30000 Ft. Úgy emelkedik minden, hogy nem feltétlenül van ráhatása a webdesignernek. Egy freelancer (mint én is) viszont még mindig megteheti, hogy minimálisat emel a saját árain, hogy ezzel kompenzálja az egyéb és tőle független drágulásokat. Amint látod az emelés folyamatos, minden évben történik valami ami miatt nem tudjuk megállítani ezeket a drágulásokat, és nem feltétlenül a webdesigner a mohó, amikor a webshop készítés ára kerül témába.

Addig … amíg a takaró ér.

Azért jó, ha beszélsz / írsz több webdesignernek is, mert látni fogod hogy a webshop készítés ára kinél miként ugrál / változik. Lehet, hogy nálam lesz olcsóbb, mint ahogy drágábbat is találsz. (egyre vigyázz, a nagyon olcsó az biztos, hogy gyanús kell legyen) Ha tudod hogy 100 terméket szeretnél a webshopodba, fizetési kaput, szállítást szeretnél, akkor ebben is tudok segíteni, lehet olcsóbb de drágább megoldás is, itt megint Te fogsz dönteni. Több éves tapasztalatom segít nekem és neked is, persze csak akkor ha megfogadod. Te vagy az ügyfél, ha nem hallgatsz rám, akkor az is a Te döntésed lesz.

Ha megvan minden funkció, és az hogy miként hogyan nézzen ki a webshop, akkor én mondok egy összeget a webshop készítés árára. Nálam két lehetőséged van. Vagy egyösszegben fizeted (a munka végeztével) vagy részletet kérsz (akkor az első részlet előre fizetendő).

Mit vegyél figyelembe a webdesigner esetén?

Kismillió és plusz egy freelancer / team vállalkozás van ebben az ágban. Van aki régebb óta készít weboldalt és webshopot, van aki pár éve kezdte, s vannak a full kezdők is. A profi meg fogja kérni az árát, viszont nagyban azt kapod amit kérsz, a pár éves már tapasztalattal rendelkező, bár olcsóbb, de a tapasztalatlansága okán vannak korlátai. A full kezdő, pedig full kezdő. Ha nagyon kevés összeget szánsz rá, és kicsi webshopot szeretnél (pár termékes), egyszerű funkciókkal, akkor akár egy kezdő is lehet ideális választás (milyen jó, hogy magam ellen beszélek 😀 ). De azért elég sokszor érkezik hozzám olyan ügyfél, aki azzal kezdi hogy “Képzeld! Szublimált az előző webdesigner!”. Ez nagyon kellemetlen, azért is, mert az ilyen oldalakat nekem nagyon át kell néznem, és több esetben is rengeteget kell javítanom.

Nem csak a webshop készítés ára segíthet a választásban. Nézd meg a portfóliókat az adott webdesigner oldalán. (mondjuk találkoztam olyan FB hirdetéssel, hogy a delikvensnek saját weboldala sem volt, tehát ez akkor igaz, ha van weboldala) Ez nem csak azért fontos, hogy lásd milyen stílusban dolgozik, hanem azért is mert így látod, hogy van megrendelése így biztosabb lehetsz benne, hogy nem fog elpárologni.

Figyelj a további részletekre

Ha van leírás magáról azt is lesd meg. Sokat elárulhat, hogy mit ír magáról a designer. Ha se leírás, se portfólió, se normálisan összerakott weboldala nincs, akkor ha lehet gyorsan tűnj el az oldalról. Abból lehet még baj, ha nulla infóval mégis tőle kérdezed meg (vagy szerződsz vele) a webshop készítés árát. Én is szoktam tanácsolni, hogy nyugodtan nézzen körbe a piacon, s ha mégis én kellek, akkor természetesen megbeszélhetjük a hogyanokat. Jah igen… majd elfelejtettem… Árajánlat! Kérj árajánlatot. Ha lehet részleteset. Írja le hogy mit mikor és hogyan szeretne kivitelezni a projektben. Árakkal együtt (nyilván ezért árajánlat). Ha nagyon sok helyen -tól, -ig árat ír, akkor vagy a legmagasabb összeggel számolj, vagy legyen egy picit gyanús, hogy bármit is mondhat az több lesz. Egy konkrét webshop elképzelésre, azért nagyjából illik egy konkrét ajánlatot is adni.

A másik tényező az idő. Ha mindent azonnal vállal, azt jelentheti, hogy nem sok megrendelése van. Vajon miért? Persze itt lehetne gondolni arra, hogy “mert mindenkit átvág”. Nem feltétlenül ez lesz az igazság. A weboldal, webshop készítésnek is vannak / lehetnek időszakai. Van amikor kevesebb a megrendelés, van hogy több. Az is lehet baj amúgy, ha nagyon későn vállalja el. … Akár 4-5 hónap múlva ér rá. Ez persze egyértelműen a leterheltség jele. Amikor ilyen hosszú időt ír egy webdesigner, akkor nagyon nem lesz biztos hogy pl 4 hónap múlva tuti ráér. Valahol az “azonnal” és a “fél év múlva” között van az igazság.

Válassz ügyesen és okosan 🙂

Tehát, mint látod, az árak már nem nagyon akarnak lentebb menni. A webshop készítés ára 2024-ben is emelkedni fog, a fentiek nyomán. Viszont tartsd fejben, hogy ha nagyon olcsó webest találsz akkor ott nagyobb elővigyázatosság kell. (Eddig amit hirdetésben láttam, az volt hogy 10.000 Ft -ért tesz össze egy weboldalt… nah ez az ami azonnal No Go kell hogy legyen, ennyiből a tárhely is alig jön ki egy évre). S egyébként meg abszolút nem szégyen részletet kérni. Ez miatt nem kell hogy aggódj. Legyen szerződés, számla, és nagy baj nem lehet.

Én mindenesetre nagyon nagyon sok sikert és kitartást kívánok webshopodhoz, ha engem, de akkor is ha mást választasz.

Attila.

Tetszett amit olvastál?

Mehet a Facebookra.
Csiripeld el Twitteren
Mehet a Linkdin-re
Tűzd ki Pinterest-re

Tartalom

Webshop készítés ára 2024-ben.

További cikkek

Picture of Vereczkei Attila

Vereczkei Attila

Szia! Szabadúszó webdesigner vagyok. Keress bizalommal weboldal készítés, webshop készítés megbízásokkal kapcsolatban.