Tel.: 06 (30) 1 820 420
E-mail: attila.vereczkei@gmail.com

Ez a PixelBay honlapkészítéssel foglalkozó oldalának „rólam” szekciója. Hogy megismerj!
Építsd velem, közösen

álmaid honlapját!

Vereczkei Attila vagyok, a PixelBay alapítója. Több mint 15 éve foglalkoztat az internet világa, picivel több mint 12 éve honlap, webshop készítéssel foglalkozom. Ebből kb 8 éve CMS alapú honlap keretrendszert használok fel nagyon sok honlapkészítés estében (és webshop készítésnél is). A PixelBay pedig 2016-ban jött létre, ebben a formában mint ahogy most Te is látod, olvasod. Maga a PixelBay azért jött létre, hogy bemutassam az elkészült munkáim (sajnos nincs mind fenn, nem jutok odáig, hogy feltegyem az összes elkészült honlapot) Illetve, hogy aki szeretne kapcsolatba tudjon lépni velem, miután az oldalam segítségével talán segítettem megismertetni magam és munkásságom, ha csak részben is. Tehát jelenlegi fő profilom a honlapkészítés, tanácsadás, webshop készítés, tartalom szerkesztés.

Vajon hogy, hol szereztem

a tudást, mely segít a munkámban?

A honlapkészítés témakörhöz kapcsolódó tudásszintem az évek alatt jött össze. Főként autodidakta módon. Nagyon nehéz így elsajátítani az elméletet és persze talán mégnehezebb átültetni gyakorlatba. Viszont nagy előnye ennek a tanulási formának, hogy nem csak “bemagoltam” a honlapkészítés, webshop készítés szabályait, mikéntjét, hogyanját, hanem értem is azt amit mondok, tudom és ismerem saját korlátaimat. Vallom, hiszem, hogy a bemagolt tudás, nem válaszol a “hogyan”, “miért így” kérdésekre, nem feltétlen lát messzebbre. A honlapkészítés összetett folyamat nehezebb átlátni, úgy ha valójában nem tudod, hogy mivel mit okozhatsz. A saját magamtól való tanulás eredményeként elmondhatom, hogy fel tudom mérni, hogy a honlapkészítés közben egy-egy lépés mit fog okozni, eredményezni.
Lásd az én szememmel

a honlapkészítést!

Furcsa dolog a honlapkészítés, legalább is számomra. Valahogy mindig tudnék új dolgokat hozzáadni, egy-egy honlap értékéhez, azt szoktam mondani “Olyan a honlap, mint egy kertes-ház“, azaz sosincs kész, mindig találok valamit amin javítani tudok. Véleményem szerint egyáltalán nincs olyan hogy “kész”, a honlapkészítés szinte sosem ér véget. Már csak azért sem, hiszen egy honlap tartalmát szinte folyamatosan fejleszteni kell, ez már persze kicsit SEO, de nem csak keresőoptimalizálási szempontok okán, hanem azért is hogy aki a honlapodra látogat lássa, érezze, hogy mindig van új, és érdemes vagy arra, hogy téged olvasson, tőled vásároljon, esetleg kérjen tanácsot. Egyébként ez a webshop készítésnél is így van. Tapasztalatom szerint itt sem elég hogy feldobálunk 100-5000 terméket, majd “Kész” felkiáltással nyugtázzuk a dolgot. Itt is lehet értékes tartalmakat teremteni, olyat ami válaszol a kérdésekre, és nem kérdéseket teremt a termékekkel kapcsolatban. Azt kell hogy érezzék az emberek, hogy szakértő vagy, nem pedig eladó.

Mit is takar a vállalkozásom?

PixelBay

A PixelBay egy egyszemélyes, és fő profilban honlapkészítés és webshop készítés ágra, illetve tartalomszerkesztéssel és honlap tanácsadással épült vállalkozás. Nekem nincs 10 ember a hátam mögött, épp ezért nem is vállalok egyszerre 2 megbízásnál többet. Így sokan várnak, várakoznak hogy végre el tudjuk kezdeni a közös honlapkészítés munkálatait. Tudom hogy ez idegőrlő lehet, de lássuk be inkább így, mintsem elkapkodjam az adott oldalt, és rossz szájízzel távozz akár Te is. Ebből kifolyólag kevesebb a “fenntartási” költségem, így nem meglepő hogy olcsóbban dolgozok mint más nagyobb cég. Tehát az árképzésem ennek fényében alakult ki. A másik dolog a személyes kapcsolat. Sok ügyfelemmel, már-már baráti kapcsolat alakult ki. Bármikor kereshetnek, legyen ez bárhol a világban. Kérdésekkel érkeznek, és én feladatomnak, és kötelességemnek is érzem, hogy megfelelő válaszokkal távozzanak. Nem elég ha megrántom a vállam. Mint írtam régóta foglalkozom ezzel az egész területtel. Nem azért mert csak a pénzt látom benne, hanem azért is mert szeretem csinálni azt amit. Minden honlap, vagy webshop tartogathat kihívást, tanulási lehetőséget számomra is. Ezáltal mindig fejlesztem magam, én is tanulok akár az ügyfeleimtől is.

Pontosítok egy kicsit, hogy bővebb képet kapj

a szolgáltatásaimról!

Hogy pontosan mivel is foglalkozom, hol is van az a határ ahol már be kell vonni más “szakit is”? Jó kérdés. Alapvetően webdesign, sitebuild, arculat-tervezés, SEO alapok, kisebb marketing taktikák (nem stratégia!), tartalmi megoldások, egyéb szövegezések, illetve ezekkel kapcsolatos tanácsadás azok amikkel én tudok szolgálni. Tehát a honlapkészítés körben eléggé le tudom fedni az igényeket. Viszont nem vagyok grafikus! Ez fontos. Kreatívnak tartom magam (főleg a funkciók terén) de grafikus nem vagyok, nem tudok mesteri rajzokat letenni az asztalra, ha erre képes lennék akkor elég borsos árban dolgoznék. Illetve nem vagyok fotós sem. Ne kérj termékfotózásra, mert abból minden lesz csak jó nem. Viszont maga az, hogy mi lesz a célja a honlapnak engem nem befolyásol. Azaz elkészítem magánszemély egyszerű blog honlapját éppúgy, mint egy ingatlanközvetítéssel foglalkozó komolyabb céges oldalt is. Mint fentebb is írtam, tudom hol vannak a határaim, ha valaki ezen túl kér, igényel bármit, akkor meg fogom mondani, hogy sajnos az nem az én asztalom.

Az alábbi sorok bemutatják

tulajdonságaim, képességeim, mentalitásom

Sokan talán ezt a pontot, vagy szándékosan hanyagolják, vagy egész egyszerűen nem tartják érdemesnek a megemlítését. Én úgy érzem, hogy fontos az, hogy picit ismerd a mentalitásom, a képességeim (most nem a honlap, webshop képességeimre gondoltam). Mikor megkeresel, akkor az alábbiakat fogod tapasztalni. Mindenképp megpróbálom megérteni, hogy mit szeretnél, ezért nem kizárt, hogy sok kérdést fel fogok tenni. Ha úgy érezzük mindketten, hogy megértettük egymást akkor elindulhat a meló. Közben Te bármikor elérsz, kapcsolatban maradunk, még akkor is ha akár pár napig nem beszélünk. Képes vagyok szombat vagy vasárnap este is akár egy órás telefonos beszélgetésre, ha Te ezt kívánod. Viszont ha az őszinte véleményem kéred, akkor azt meg is fogod kapni, viszont nem kizárt hogy az ellent fog mondani a Te ötleteidnek. Tehát a Te elképzeléseid akár ütközhet is az enyémmel. Ez általában nem a kinézetre irányul, mint inkább a funkciókra. Ne feledd azért vagyok túl őszinte hogy a honlap ami készül tökéletes legyen, illetve azért is mert látom hogy később amit kitaláltál miképpen okozhat gondokat. A honlap, webshop kinézete egy másik tészta. Itt szokott az jönni, hogy nem mindig tudod hogyan nézzen ki az adott oldal. Ebben is tudok segíteni, van elképzelésem, ötletem, csak arra kérlek hogy fogadd el, ha neked épp nincs. Szóval biztos lesznek ellentmondások. Én nem ígérem hogy minden úgy lesz ahogy Te akarod, nem fogok mindenre feltétlenül bólogatni, én azt ígérem hogy hatásos, hasznos, használható, reszponzív, gyors és szép honlapot fogsz kapni.

Köszönöm, hogy elolvastad a PixelBay bemutatkozását.
hogy elolvastad ezt a nem túl rövid bemutatkozót! Ha úgy gondolod, hogy megfelelő webdesigner vagyok a Te szuper projektedhez, akkor nincs is más dolgod, minthogy felvedd velem a kapcsolatot.