PixelBay - Készítsünk együtt honlapot! Keress bizalommal

attila.vereczkei@gmail.com

+36 (30) 774-0722
9 lépés - Honlap árképzés egyszerűen

9 lépés - Árképzés kicsit másképpenNem egyszerű a honlap esetében az ár meghatározása. Ezért kicsit végig vezetlek ennek menetén 9 lépés-ben.

Miért is kell a 9 lépés?

Az alábbi 9 lépés egy árképzés féle, mely által ki tudod kalkulálni, hogy nálam körülbelül mennyi lesz a honlapod, vagy online boltod ára. Ez csak egy hozzávetőleges árképzés lesz, viszont sokkal közelebb fogsz kerülni a végleges árhoz.

Úgy gondoltam, hogy tőlem nem csak egy egyszerű árlistát kapsz. Már csak azért sem, mert a honlapkészítés minden embernél más és más. Nehéz lenne behatárolni. Így maradjunk a 9 lépés eseténél. A 9 lépés végén találsz egy űrlapot, melyet kitöltve el tudsz nekem küldeni. Ez még nem kötelez semmire.

Vagy átnavigálhatsz az egyszerű ajánlatkérésre is. ITT

Visszahívlak.

DOMAIN

Első pont: A domain név sokak szerint fontos, mások szerint tök mindegy. Szerintem pedig pont annyit kell vele foglalkozni amennyit szeretnéd hogy érjen az oldalad. Ha például pékséged van hogy nézne ki ez a Domain név: peksegemvandenemerdekel.hu Szerinted lenne olyan ember aki ezt bepötyögné? Véleményem az, hogy nagyon kevés. Legyen egyszerű és könnyen megjegyezhető, mindamellett legyen beszédes is.

Ha most rendelsz honlapot, vagy webshopot akkor a domain .hu esetében 0 forint lesz. Ezt én állom neked. . Hu esetében 2 évre. .com, vagy .eu esetében 1 évre a vendégem vagy. 

TÁRHELY

Második pont: A tárhely is igen fontos, legyen gyors, stabil és ezzel együtt akár korlátlan is. Én ezt tudom neked biztosítani. Egy korlátlan tárhelyet, mely gyors – természetesen a PixelBay is ezen a tárhelyen van – stabil, azaz nem fog megállni vagy összeomlani. Az is lényeg, hogy a tárhelyszolgáltató megfelelően reagáljon, és készséges is legyen. Ezt is biztosítom, ha engem választasz. A főoldalon már láthattad – remélem körbenéztél, ha nem akkor katt IDE – hogy ez is nulla Ft.

Ha most rendelsz honlapot, vagy webshopot a korlátlan, stabil és gyors tárhelyet is én állom egy teljes évre. Ez teljesen független a domain típustól.  

ALAPOK

Harmadik pont: A domain név és a tárhely kapcsolata mellett fontos hogy milyen alapokra kerül maga az oldal. Azaz mi is lesz a Motor. Két út létezik. Az egyedi programozás, ami akár több millió is lehet (rengeteg idő, és rugalmatlanság) vagy a CMS rendszer. Az utóbbit preferálom én is. A választott, regisztrált domain nevet összekapcsolom a tárhelyeddel, illetve feltelepítem a motort is. Ezzel már az alapokat le is tudtuk. És most kapaszkodj, mert olyan ár jön amit még nem is láttál.

Rendelésed esetén a domain+tárhely+motor összekapcsolása, és az ezzel járó ügyintézés díja (most kapaszkodj) bruttó 571 Ft. 

KINÉZET

Negyedik pont: A Domain, tárhely, és a motor és megvan. Most következik a téma. Ha nagyon egyszerű oldalt szeretnél, akkor érdemes az ingyenes megoldást választani. Ezek nagyon egyszerű alap témák, épp ezért nem túl rugalmasak. A másik megoldás a komolyabb témák. Ezek kb 10-18 ezer forint között mozognak, és 95%-ban angol nyelvűek. Nyilván magyar oldal esetében ezt is át kell fordítani. A fordítás időigényes, és jómagam végzem. Ez a fordítási “mizéria” általában a fájlokon keresztül történik, így nagyon nem mindegy mit, mikor változtatunk.

Ingyenes téma, vagy hivatalos de kicsit drágább kinézet. Az utóbbi megoldás kb 10-18 ezer + a fordítás ami (terjedelemtől függ) 10-15 ezer forint.

ARCULAT

Ötödik pont: Valójában ez a pont akár a negyedik pont előtt vagy azzal párhuzamban is lehetne. Az arculat is nagy szerepet játszik főleg, ha egy új brandet szeretnél teremteni. Logo, képek, egyéb design elemek, de maga a honlap is ide tartozik. Letisztult formát, nem is olyan egyszerű teremteni. Első hallásra talán igen, de ha már napokat, heteket ülsz csak a logo előtt, és még mindig nem az igazi akkor rájössz, hogy ez “übernehéz”. Jó legyen, visszaadja azt amit képviselsz.

Az arculat tervezés sajna nem olcsó. Pont azért mert elég sok mindenre kell figyelni, és rengeteg időt felemészt. Így a minimális (azaz szinte csak a logo) 5000, max pedig (minden egyben) 50 ezer Forint. 

ÉPÍTÉS

Hatodik pont: A lényegi rész pedig a honlap építése. Azaz hogy mi, hogyan és hol helyezkedjen el. Nagyon sok féle megoldás létezik. Szinte bármi kivitelezhető amit elképzelsz. Persze ezt egyeztetni is kell. Mindenesetre most megpróbálom behatárolni a keretösszeget, hogy nagyjából ki tud számolni. Függ attól hogy hány oldal / aloldal lesz, milyen extra megoldásokat szeretnél (pl: automatizálás, google alkalmazások), esetleg teljesen egyedi az elgondolás. Ebben az esetben azt is le kell programozni.

A honlapépítés költsége nagyjából 20 ezer forinttól kezdődik, és a határ nagyon változó – mondhatni a csillagos ég. De ha számszerűsíteni kell akkor kb 100 ezer forint lesz.  Ez az ár irányár… 

SEO

Hetedik pont: Keresőoptimalizálás (SEO) meghatározza az oldalad jövőképét. Ha nem foglalkozol vele akkor nem is kell meglepődni, hogy nem lesz normális találat az oldaladra. Ez tök normális egy privát oldal esetében. Ott nem kell. De ha már vállalkozásod van és el szeretnél adni valamit (mindegy hogy termék, vagy szolgáltatás) akkor nagy hangsúlyt kell helyezned a SEO-ra is. Itt könnyen el lehet keveredni, amennyiben nincs megfelelő segítséged. Rengeteg pénz kifolyhat az ablakon, ha nem szakszerűen csinálod az egészet.

Privát oldal esetében az ár 0 Ft. Vállalkozás esetében egyszeri 30.000 Forint ellenértékben az oldalad “SEO friendly” lesz. Ha havonta szeretnéd tartani az iramot, akkor azt egy külön beszélgetésben egyeztetjük. 

TARTALOM

Nyolcadik pont: A tartalom nagyon fontos. A Google az évek alatt több algoritmust is kifejlesztett ami egyre jobban a minőségi tartalmak felé vette az irányt. Roppantul bosszantó tud lenni ha a honlap ami egyébként szép, és minőségi nem jut előre a ranglétrán. Épp ezért hatalmas szerepe van a tartalomnak. Ez lehet szöveges, vagy média elem is, a lényeg hogy szem előtt kell tartani a Google értékeket. Egy jó tartalom nemcsak simán hosszú, hanem a Keresőóriás szemében is értéket képvisel. Tehát a tartalom is a SEO részét képezi, de mégis lehet külön árról beszélni.

A tartalmat magad is szerkesztheted, ha van időd, kedved és nem félsz a Google algoritmusaitól. De kérheted segítségemet is. 2018 elejétől 3100 Ft / árban írok SEO cikkeket. Ha magad végzed akkor persze 0 Ft.

EGYÉB

Kilencedik pont: Egyben az utolsó, de mégsem. Az egyéb minden olyan dolog ami valójában a Te elképzelésed. Azaz mit szeretnél még. Azt nem tudom mondani, hogy ez is ingyen van. Persze ha nagyon egyszerű dolgot kérsz még ez is előfordulhat. Viszont ez az az ár amit valóban csak és kizárólag egyeztetés után tudok meghatározni. Van úgy hogy utána kell néznem, vagy ki kell elemeznem. Ez lehet statisztika, google adsense, vagy egy speciális kérés ami sehol máshol nincs. Valójában a fantáziád szabja az árat 🙂

Ez a lehetőség, vagy nincs vagy csak egyeztetés után tudom megadni pontosan. Neked kell tudnod. Arra azért számolj, hogy ha sehol máshol nem találod az ötleted, az biztos nem lesz ingyen. Viszont ha semmi extra nincs akkor az továbbra is 0 Ft.

    wpChatIcon
    shares