Hasznos oldalak a neten

Hasznos oldalak, de mihez is?

Már régóta gondolkoztam, hogy adok egy pár tippet, amiket egyébként nem csak én de szerintem más is jól ismer. Milyen témakörben? Úgy mindent érintve. De általában olyan hasznos oldalak lesznek itt megemlítve, melyeket akár egy laikus is könnyen tud kezelni, használni. Persze ettől nem leszel “kódmester”, “Photoshop mester”, de az egyszerű munkákhoz, vagy otthoni képszerkesztésre, egyébre ideális megoldások lesznek.

Nagy a képméret? Itt egy hasznos oldal!

Túl nagy a képméret? Főleg fotók, vagy nagyobb png, jpg fájlok esetében találkozhatunk ezzel a jelenséggel. A nagy képméret egyébként nem csak a weboldalakat lassítja le, hanem egy levélben való átküldés is gondot okozhat. Erre találták ki a képtömörítőket. Én most a TinyJPG-t hoztam el nektek. Tök egyszerű, tök alap, viszont tökre jól működik, s ami talán még fontosabb, hogy tömörítés közben csak nagyon minimálisan romlik a képminőség. Az oldalt ezen a linken találod.

El kell tűntetni a hátteret? Akkor valóban hasznos oldal a remove.bg

Nem mindenki lehet profi Photoshop szaki. Épp ezért amikor egy kép hátterét kell eltűntetni, akkor bizony megy a fejvakarás. A hasznos oldalak gyűjteményembe pont ezért került bele a remove.bg. Ez is teljesen egyszerű kezeléssel megáldott roppant hasznos oldal. Maximum 12 Mb -os képet lehet feltölteni, de a tinyjpg ebben tud segíteni. Az oldalt ezen a linken találod meg.

remove.bg – ha nem kell a háttér, de nem vagy profi photoshopos

Kell egy ötlet, vagy egy kép?

Egy újabb remek oldal a hasznos oldalak összeállításomba. A Freepik, valóban egy kreatív oldal. Itt mindenféle képet meg lehet találni. Legyen az vektor, photoshop, illustrator, vagy egy egyszerű fotó, szinte tényleg bármi. A készítők fel tudnak tölteni munkákat. Ezeket vagy ingyen, vagy bizonyos ellenértékért adják. Viszont rengeteg ingyenes feltöltött kép van, de tényleg, borzalmasan sok. Regisztráció nélkül a napi letölthető limit 10 db, regisztrációval több (pontosan nem tudom mennyi) de ez is limitálva van. Illetve a “Pro” azaz a fizetős képek közül bármennyit le lehet tölteni. Az oldalt ezen a linken találod meg.

Google Trend – egy egyszerű marketing segítség. Szuper hasznos oldal!

A Google is tud, ha akar. 🙂 A hasznos oldalak repertoárba, most a Google Trend került be, hiszen annyira egyszerű de mégis hasznos, s mindemellett ingyenesen is használható, hogy vétek lett volna kihagyni. Ez valójában nem más, mint a keresőszavak keresője, “összemérője” (de szépen leírtam). Azaz itt olyan kulcsszavakat, témaköröket, fogalmakat tudsz összehasonlítani, amelyek egyrészt segítenek SEO szöveg megírásában, másrészt az oldalad kulcsszavazásában is egy alapot tudnak adni. Az oldalt ezen a linken találod meg.

Ikon kell, akkor látogass el ide.

Van amikor egy egyszerű, olcsó, vagy akár ingyenes ikonra, ikonszettre van szükségünk. Kimondottan hasznos oldal ebben az esetben az Iconarchív.com. Több mint 700 ezer ikon található a legkülönfélébb témaköröket érintve. Az oldal ezen a linket találod.

Themeforest, remek ötletadó.

Ha weboldal vagy webshop készítésnél nem egészen tudod, hogy hogyan kellene kinézni oldaladnak, vagy mi legyen a design, akkor az EnvatoMarket – Themeforest-je tökéletes segítség lehet. Bár nem egészen erre találták ki, hiszen megannyi külalakot lehet vásárolni főleg CMS rendszerekhez, valamint rengeteg kiegészítőt is. Viszont ami nagyon hasznos lehet, hogy ezeket a külalakokat élőben is meg lehet tekinteni, van ahol be is lehet lépni, szóval elég komoly segítséget nyújthat laikusként, vagy épp akkor ha a megfelelő kinézetet keresed weboldalad, webshopod számára.

Ha tetszettek a fentiek, és szeretnél még pár hasonló tippet, szeretnél még “hasznos oldalak” bejegyzést, akkor ne felejts el kedvelni és írni a Facen, vagy simán e-mailben jelezni.

Tetszett amit olvastál?

Mehet a Facebookra.
Csiripeld el Twitteren
Mehet a Linkdin-re
Tűzd ki Pinterest-re

Tartalom

Hasznos oldalak a neten

További cikkek

Picture of Vereczkei Attila

Vereczkei Attila

Szia! Szabadúszó webdesigner vagyok. Keress bizalommal weboldal készítés, webshop készítés megbízásokkal kapcsolatban.