Vajon a Brave böngésző az új generáció keresője?

Keresni jó. Mindenkinek van legalább egy favoritja a böngészők között. Ismertebbek a Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera. De az az igazság, hogy ezeken túl is van “élet”. Most épp az egyik talán legjobb alternatív megoldást mutatnánk be. Itt a Brave böngésző. De miben más? Miért érdemes kipróbálni? Nézzük is.

Mit kínál, ígér a Brave böngésző?

Mielőtt tovább lépnénk. Érdemes tudni, hogy a Brave a Firefox alapítójának egy új böngészője. Más elgondolás mentén haladnak a Brave-val, mint a Fox-al. Egyrészt az alapokat a Brave is megkapta, azaz elérhető mobileszközökön, asztali eszközökön egyaránt. Másrészt ennél többet is. A Brave böngésző agresszív a nyomonkövető alkalmazásokkal kapcsolatban, másrészt blokkolja a hirdetéseket is, valamint körülbelül háromszor gyorsabb a Chrome-nál.

A Brave agresszív a nyomkövetéssel kapcsolatban, és közben szinte mindig teljesen blokkolja a hirdetéseket is. Kedvenc webhelyeim hibátlanul betöltődnek, és közben élvezhetem a hirdetésmentes webhelyek letisztult megjelenését, valamint azt a rugalmasságot, hogy bármikor bekapcsolhatom a hirdetések megjelenítését, amikor csak úgy érzem.

New York Times fogalmazta meg.

Ezentúl a Brave böngésző célkitűzése a magánélet védelme, így azért érthető, hogy minél kevesebb, de leginkább semmilyen adatot nem továbbít egyetlen nagyobb adatgyűjtő felé sem. Így a Facebook, a Google sem kap szinte semmit “belőled” a Brave használata közben.

Egyébként maga a megjelenése nekem kifejezetten tetszik. Egyrészt a főoldalon rögtön kiírja, hogy eddig hány követőt és hirdetést blokkolt, azt is, hogy mekkora sávszélességet és időt takarított meg az összes felhasználási időt alapul véve. A váltakozó háttérképek is nagyon vagányra sikerültek, ha éppen valaki szereti a nem “sablon fehér vagy fekete” böngészőket, annak ez is kimondottan tetszeni fog a Brave böngészőben.

Kriptovaluta gyűjtése a Brave-el és összegzés.

A Brave egy újítással is előállt. Ha úgy döntünk, hogy privát hirdetéseket nézünk, valamint egyszerűen csak böngészünk, akkor be lehet állítani a kryptovaluta gyűjtést is.

A reklámokat természetesen a beállítások alatt kell aktiválni, ha valóban szeretnénk BAT tokeneket szerezni. Ezek a reklámok a képernyő oldalán kicsiben úsznak be, s egy idő után már zavaró sem lesz. Az összegyűjtött tokenjeinket le is tudjuk kérdezni, nem csak azt látjuk, hogy épp mennyi van, hanem azoknak a dollár-értékét is. A pontos működéséről érdemes elolvasni a Brave által megfogalmazottakat.

Összességében a Brave böngésző egy nagyon jó irányt vett, s valóban üde színfolt a “nagyok” között. Van benne potenciál, persze a kérdés az, hogy mi lesz a Brave jövője. Ehhez nyilván a népszerűsítés elengedhetetlen.

Ha szeretnél pár további hasznos oldalt is látni, akkor kattints IDE.

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebook-on
Tweetelj róla
Oszd meg Linkdin-en is
Dobd ki a Pinterest-re