7 pontban: Billingo és Woocommerce beállítások.

A WordPress alatt futó Woocommerce webshopnak több előnye is van, de az egyik hogy könnyen és gyorsan lehet automatizálni. Az automatizációtól nem kell megijedni, valójában olyan mintha egy plusz embert alkalmaznál a webshop adminisztratív munkálataira, csak éppen ezért nem kell munkabért fizetned havonta. A Woocommerce alapú webshop egyik ilyen automatikus megoldása a Billingo API és bővítmény használata. Ezzel egyszerűen a számlázás minden gondját le tudod magadról dobni. A Billingo az egyik legjobb, „legfelhasználóbarátabb” (szép szó lett) számlázórendszer.

Woocommerce webshop készítés és Billingo kapcsolat
Woocommerce webshop készítés és Billingo kapcsolat

Könnyű szerrel kezelheted számlatömbjeid, partnereid, termékeid, kiadásaid és bevételeid egyaránt. Logikusan és szépen fel lett építve a rendszer, az ügyfélszolgálat pedig szuper. Nem meglepő, hogy az egyik legjobb számlázóprogram lett. Minden vállalkozástípusra építhető, a könyvelőd is szeretni fogja. A Billingo programon belül is szinte azonnal szembetűnő lehet, hogy megannyi automatizálás lehetséges. Legyen az NAV adatszolgáltatás, vagy a számla kiküldése adott e-mailre, rögtön a számla elkészítése után. Így nem is igazán meglepő hogy a Woocommerce bővítmények között is megtalálható a Billingo.

Woocommerce alapú webshop összekapcsolása a Billingoval

Az alábbiakban lépésről lépésre haladva be fogom mutatni hogy milyen egyszerű összekapcsolni a Billingo számlázó rendszerét a Woocommerce webshopoddal.

  • Kezdjük ott hogy lépj be a Billingoba, ha még nincs fiókod akkor ITT tudsz létrehozni egyet.
  • Add meg alapadataidat, azaz minden olyan értéket ami a vállalkozásodhoz kapcsolódik.
  • Lépj be az API részbe és kattints az „Új kulcs kérése” gombra. A Billingo ezzel le is generálja a szükséges API kulcsot.
  • Hozz létre (ha még nem tetted meg számlatömböt. Beállítások menü -> Számlatömbök -> Új számlatömb gomb.
  • Lépj be a Woocommerce webáruházadba, (legtöbb esetben: teoldalad.hu/wp-admin) a menüből válasszd ki a bővítmények pontot, kattints az „új hozzáadása” pontra, majd keresd meg és telepítsd ezt a bővítményt: Official Integration for Billingo telepítés után kapcsold is be.
  • Telepítés és bekapcsolás után magát a Billingo bővítmény beállításait a Woocommerce -> beállítások pontjában éred el. Itt keresd ki a Billingot. Itt meg kell adnod 3 fontos adatot amit már le is generáltál a Billingoban. Nyilvános kulcs (API menü alatt), Privát kulcs (szintén API menü), és a számlatömb ID (Számlatömb menü)
  • Ha már megadtad a 3 kötelező mezőt akkor mentsd el. A kapcsolat ekkor fog létrejönni a Billingo és a webshop között. Ezután a Woocommerce -> Beállítások -> Billingo fül alatt az összes lehetőséget úgy állítsd be hogy az megfeleljen a vállalkozásod és a számlázási terveidnek is.

7 lépés után neked már semmi dolgod sem lesz.

Ha végigmentél a pontokon, akkor valójában kész is vagy. Annyi a dolgod, hogy kitaláld mit is lehet még automatizálni a webshopon belül. Ne feledd el, minél több terhet leveszel a válladról annál több egyéb dologgal tudsz foglalkozni.

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebook-on
Tweetelj róla
Oszd meg Linkdin-en is
Dobd ki a Pinterest-re