PixelBay - Készítsünk együtt honlapot! Keress bizalommal

attila.vereczkei@gmail.com

+36 (30) 774-0722

A Microsoft minden igyekeze ellenére böngészője megszorítani sem tudja a Google megoldását.

Hirdetés

Továbbra is a Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészőja, derült ki a NetMarketShare legújabb statisztikáiból. A Microsoft Edge hiába alaptartozék minden új Windows 10 rendszeren, még mindig messze van attól, hogy a Chrome igazi vetélytársa legyen.

2018. márciusi adatok szerint a Chrome részesedése 61,77 százalék, vagyis minden tíz PC-ből hatnak a tulajdonosa ezt használja. A Windows 10 felhasználók tehét lecserélik az Edge-et a Chrome-ra, és hogy miért, az nem titok.

Az Edge kevesebb szolgáltatást biztosít, és a kiegészítő-választéka is szegényesebb. A Microsoft ráadásul összeköti a Windows 10 és a böngésző frissítését, vagyis viszonylag hosszú idő telik el az új változatok megjelenése között.

Így az is érthető, hogy a 4,46 százalékos felhasználói aránnyal rendelkező Edge-et a 10,52 százalékos Mozilla Firefox is megelőzi. Az Apple Safarijának részaránya csupán 4,14 százalék, de ez a böngésző csak macOS rendszereken fut.

A Microsoftot sokat támadták, amiért túl erőszakosan próbálja terjeszteni az Edge-et. De úgy átszik, hogy a Chrome dominanciájának megtörésére ez is kevés.

Hirdetés

Vereczkei Attila

A PixelBay alapítója, és tulajdonosa vagyok. Az oldalon munkásságom szeretném bemutatni, mindamellett (remélhetően) hasznos cikkeket is találsz. Keress bizalommal bármilyen kérdés esetén. Üdvözlettel 🙂

    wpChatIcon
    shares
    %d blogger ezt szereti: