4 kiváló, és hasznos WordPress bővítmény. Ne hagyd ki!

PixelBay WordPress bővítmény négyes „kislistája” előtt…

Egy újabb remélhetően hasznos bejegyzés. Ezúttal négy WordPress bővítmény kerül górcső alá, illetve egy kis értékelést is hozzáfűzök. A négy bővítmény közül 3 talán teljesen ismeretlen is lehet számodra. Viszont tényleg nagyon kellemes csalódást fog kiváltani bármelyik, az oldaladba való integrálás után. Található lesz itt keresőoptimalizálást elősegítő, kommunikációs csatornákra épülő, vagy tartalomkezelésben jeleskedő WordPress bővítmény is. Szóval lehet szemezgetni.

Keresőbarát CMS

Yoast: a közös barát.

Szokták mondani, hogy Google a barátod. Nos ha eddig úgy érezted, hogy mégsem álltok túl szoros kapcsolatban, mármint a Te vállalkozásod, és maga a Google, akkor ezúton szeretném bemutatni neked a „közös barátotokat is”. Ő Yoast (nem Józska) a számos értékes WordPress bővítmények egyik kiemelkedő tagja. Én bátran merem állítani, hogy oszlopos tag, és bizony rendre maga mögé utasította a konkurenseket is. Szóval ezen bővítmény mindamellett hogy ingyenes, valóban kimagasló SEO segítséget nyújt. Persze itt is van Pro verzió, a cikk írásakor ez 79 Euro / oldal árban mozog, de azt kell mondani, hogy még ez is simán megéri.

Ha azon gondolkozol, hogy ehhez is mennyi mindent kell tanulni majd, akkor bizony el kell hogy szomorítsalak. Nem kell 3 diploma hozzá. A program olyan szájbarágós módon segít, hogy az már szégyenletes. Ha mindemellett nem sikerül „beállítani” akkor bizony nálad lesz a gond. Telepítése (maradjunk a Free, azaz az ingyenes verziónál) teljesen egyszerű. Telepítés után egy rövidke Yoast – SEO varázslónak köszönhetően szinte tényleg teljes értékű WordPress bővítmény lesz a kezedben.

Hogy mit is tud? Segít beállítani akár oldalt, akár bejegyzést az alapvető SEO szabványoknak. Mindezt olyan egyszerűen, hogy szinte borzalom. Figyelni fog a linkek, meta leírás, cím hossza mellett, a kulcsszavakra annak sűrűségére, és még megannyi mindenre.

Akkor ez már elég is ahhoz hogy profi legyek? Dehogy. Ettől még nem leszel SEO szakember. Mégcsak marketinges sem. Ergo ne is azért vedd meg a PRO verziót, vagy töltsd le az ingyenest, mert meg akarsz spórolni egy kalap pénzt. Mondván, hogy akkor a Yoast elvégez mindent. Ő abban segít neked, hogy az oldalad egyes bejegyzései a megadott kulcsszó fényében minél kedvezőbb képet adjon vissza a Google bácsinak. A Yoast nem fogja tudni, hogy a keresőszó egyáltalán releváns-e az oldaladra, vagy hogy ezzel előnyre teszel-e szert a konkurensek előtt. Ő amolyan „SEO felügyelőtiszt”, kiigazít, segít optimalizálni, de az irányt akkor is neked kell tudnod.

Átlag értékelés: 4,6 pont!
Hasznos: 5/5
Közérthetőség: 5/5
Frissítések gyakorisága: 4/5
Ár-Érték: 4,5/5

ZotaBox a kommunikátor

Ha már gondolkodtál, vagy keresgettél egy minden egyben cset + kapcsolat bővítményt, de nem igazán találtál hasznosat, akkor most következzen a Zotabox WordPress bővítmény. A Zotabox integrálása után képes leszel szinte bármilyen kommunikációs csatornát elérni, illetve ez által az oldalad látogatói is könnyű szerrel beszélgethetnek veled. Legyen szó Facebook csetről, vagy egy felugró kapcsolati űrlapról, de akár a honlapod valamely oldalán „lebegő” megosztás gombokról.

A Zotabox integrálása után az erő veled lesz. Nem kell még 3 másik plugin (bővítmény), nem kell feleslegesen össze-vissza találgatnod, vagy Facebook apikkal szórakozni. Ezen WordPress bővítmény külön kidolgozott admin felülettel rendelkezik, ahol – még az ingyenes verzióban is – rengeteg módon testre szabhatod a megjelenést. Arra is figyeltek, hogy tudj korlátozni. Azaz ha van olyan aloldal, ahol nem szeretnéd a Zotabox-ot megjeleníttetni akkor egész egyszerűen definiálod ezt az oldalt, és voala, már nincs is ott.

Talán legnagyobb hátránya az, ha úgy döntesz, hogy kell a prémium verzió. Ugyanis a havi díjak – az én meglátásom szerint – kissé borsosak. 10$ – 50$ között mocorognak (per hónap) ergo azért lássuk be ez nem a legolcsóbb árfekvés. De egyébként az ingyenes verzióval is simán együtt lehet élni. Maximum 3 weboldalt tudsz egy felhasználói regisztrációval kezelni. Azaz ebből már látszik is, hogy bizony ezen remek kis WordPress bővítmény egy apróságot, a regisztrációt kéri.
Szóval, ha esetleg eleged lett a próbálkozásból, vagy a túl sok felesleges bővítményből, akkor a Zotabox ideális választás.

Átlag értékelés: 4,3 pont!
Hasznos: 4,6/5
Közérthetőség: 4,8/5
Frissítések gyakorisága: 4/5
Ár-Érték: 3,9/5

Duplicate Post / Page – Másolva minden egyszerűbb

Már az elején le szeretném szögezni, hogy itt két WordPress bővítményt fogok picit bemutatni. Én valójában mindkettőt hasznosnak tartom. A Választás a tiéd. Nem igazán lehet órákat mesélni ezen pluginról, de a lényeget hamarosan meglátod magad is. A „Duplicate post” Enrico Battocchi, még a Duplicate Page Mndpsigh287 (?? ez a szerző… de tényleg) keze munkáját dicséri. Mindkét plugin tök ingyenes, így erről felesleges is több szót ejteni.

A Kettő egy oldalra való integrálása sem okoz különösebb problémát, és igazán nem is terhelik le a WP kapacitást. De hogy mire is való. Lehet hogy kerültél már olyan helyzetbe, hogy egyszerűbb lett volna lemásolni egy-egy bejegyzést, vagy oldalt mint létrehozni „újra” majd kicsit módosítani rajta. Ezen bővítmények ezt a problémát egy gombnyomás után orvosolja is.

Tehát lemásolja az adott bejegyzést, vagy oldalt, majd elmenti azt vázlatként. Hát nem egyszerű de mégis nagyszerű?

Átlag értékelés: 4,3 pont!
Hasznos: 4,5/5
Közérthetőség: 5/5
Frissítések gyakorisága: 3/5
Ár-Érték: 5/5

GADWP – Analizáljunk könnyen Googleval.

Az egyik leghosszabb nevű bővítmény (nah jó ez még önmagában nem nagy hír). Google Analytics Dashboard for WordPress. Csodás ugye? De ettől függetlenül nagyon hasznos. A GADWP bővítmény segítségével egy Google analytics „hasábot” kapunk. Azaz egy komplett asztalt, ahol mindig látható lesz a keresőóriás által besorolt helyünk, a látogatóink száma, hogy honnan, mikor jöttek. De akár az oldallekérdezéseket, vagy a visszafordulási arányt is kimutathatjuk segítségével.
Persze itt azért nem árt, ha előbb megfelelően parametrizáljuk ezen WordPress bővítményt. Mondjuk az alapbeállítások nélkül használhatatlan, de ez gondolom nem meglepő. A beállításoktól nem kell megijedni senkinek sem. Nem ördöglakat a dolog, a plugin segít, és apró mondatokban elmondja mit is kell csinálnod ahhoz, hogy életre keltsd a GADWP-t.

jelentős hátrányát a leterhelésben látom. Az adatokat lassan tölti be (nyilván a kölcsönös kommunikáció miatt) épp ezért kissé vissza is fogja a gyorsaságot. Nyilván ha neked egy SSD tárhelyed van akkor ez nem annyira észrevehető, viszont a „sima” tárhely estében már tuti látni fogod a különbséget.

Mindenkinek ajánlom aki úgy gondolja, hogy csatlakozna a több millió főt számláló GADWP táborhoz. Valamint, akkor is ha szeretnéd értelmezni, látni, és feldolgozni a Google adatait. Esetleg ezek alapján meghatározni egy-egy célközönséget.

Átlag értékelés: 4,1 pont!
Hasznos: 4,2/5
Közérthetőség: 4,2/5
Frissítések gyakorisága: 3,3/5
Ár-Érték: 5/5

Ha úgy gondolod, hogy a fentiek valóban hasznosak voltak. De te más témában is keresel ideális bővítményt, és eddig bizony sikertelenül, akkor kattints végig ezen a kis űrlapon, majd kérlek küld el. Itt azt is jelezheted, ha valamelyik (a fenti 4 közül) kifogott rajtad. Segítek beállítani, jelezd bizalommal. … Jah és még egy fontos dolog. Keress a Facen is ha kedvelni szeretnél 🙂 Köszi!

[contact-form-7 id=”7500″ title=”Cikk – WP-Bővítmények”]

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebook-on
Tweetelj róla
Oszd meg Linkdin-en is
Dobd ki a Pinterest-re